Björnkällans Kennel

Björnkällans Kennel bedriver uppfödning i liten skala och alla mina hundar lever med mig under familjära förhållanden. Jag tar bara valpar då jag själv behöver öka på eller förnya hundbeståndet och om jag har valpspekulanter.


Vid sidan av hästar, har hundar alltid varit mitt stora intresse. Är uppväxt med drever och jämthund och när jag skulle köpa min första egna hund blev det självklara valet en polarhund eftersom det passar in i mitt sätt att leva. Utflykter i skog och mark med släden, skidor eller till fots är ju något av det härligaste som finns. Jag har tävlat sparsamt genom åren, men numer kör jag hundarna bara för att det är så himla kul!

Här går det undan!

Samojed

Jag köpte min första samojed 1981 och sedan dess har det alltid funnits minst ett par samojeder på gården. Just nu delar jag mitt liv med samojederna Vera, Jadis och Miraz.

 

Alaskan Malamute

Polarhundar fascinerar mig och genom vänner i polarhundskretsar kom jag i kontakt med Alaskan Malamute.

Åren gick och år 2005 kom den första "malamutten" till Stora Hallarsbo, det var tiken Isi som tyvärr lämnade mig allt för tidigt på grund av sjukdom. Istället för att ta en kull på Isi så köpte istället Aniak 2007, och ett år senare utökade jag flocken med ytterligare en "malamutt", Adele.